استئوآرتریت

درد ناشی از آرتروز چیزی بیش از یک درد مزاحم ساده است. پزشکان معتقدند درد مفاصل، بویژه مفصل زانو، نه تنها افراد را از انجام فعالیت های ورزشی باز میدارد، بلکه باعث اخلال در انجام امور روزمره مثل پیاده روی و شرکت در فعالیت های اجتماعی هم می شود. محققین دانشگاه هاروارد از مثال قابل تاملی برای این موضوع استفاده می کنند. آن ها می گویند کفیت زندگی روزانه ی فردی که از درد ناشی از آرتروز مفاصل را تحمل می کند، مانند کیفیت زندگی در زنان مبتلا به سرطان متاستاتیک سینه می باشد. علائم دیگر آرتروز می تواند در هر فرد نسبت به فرد دیگر متفاوت باشد. اما درد و التهاب مفصل نشانه ی اصلی این بیماری است. همچنین مطالعات اثبات کردند که بین 10 تا 15 درصد افراد مبتلا به آرتروز وخامت التهاب مخصوصا در زانو را تجربه می کنند که ممکن است بسیار دردناک باشد.

 

علل و نشانه ها
استئوآرتریت شایع ترین نوع آرتروز است که تقریبا نیمی از ایرانیان بالای 65 سال را مبتلا می کند. علل آن می تواند بر اثر آسیب، ورزش سنگین، پارگی غضروف ها یا حتی ژنتیک باشد، چون آرتروز در بین خانواده ها به طور رایج دیده شده است. آرتروز میتواند باعث آسیب دیدن و پارگی غضروف ها شود، به دنبال آن استخوان ها به روی هم دیگر ساییده می شوند که شرایطی بسیار دردناک است. این شرایط نه تنها می تواند باعث التهاب بیشتر شود، بلکه طبق یافته ی محققان، گاهی باعث رشد غیر معمول استخوان در دوران پس از بهبودی می شود. همه ی علائم استئوآرتریت به یکباره خودشان را نشان نمیدهند و ممکن است متوجه شدن در ابتلا به این بیماری، بخاطر سهل انگاری بسیار طولانی شود.

 

درمان علائم استئوآرتریت
البته هنوز هیچ درمان قطعی برای بهبود آرتروز شناخته نشده اما محققین هاروارد به داروهایی اشاره می کنند که می توان با استفاده از آن ها تا حد زیادی علائم بیماری را بهبود بخشید. از طرف دیگر پزشکان، راه های مقابله با این بیماری را به 3 دسته تقسیم کرده اند:

1.راه های غیر دارویی، شامل انجام ورزش ها و تمرینات فیزیوتراپی متعادل می باشد. پزشکان این روش را برای کمتر کردن درد و نرم کردن ماهیچه های اطراف مفاصل پیشنهاد میکنند. البته ممکن است در شروع این مسیر احساس نا رضایتی داشته باشید، پس میتوانید با انجام فعالیت های ساده مثل پیاده روی های کوتاه مدت شروع کنید.

 

2.داروهای ضد التهابی: پزشکان از این روش برای کاهش التهاب در محل مفاصل استفاده می کنند. مسکن ها و داروهای ضد درد بسیاری که در بازار وجود دارند یک دسته از این محصولات هستند. راهکاری که در سالهای اخیر مورد بررسی قرار گرفته است ، استفاده از تزریق کورتیکواستروئید برای درمان درد است. این روش درمانی که پزشک داروی ضد التهابی قوی را به مفصل تزریق می کند ، اغلب برای تسکین موقتی درد در افرادی که به خوبی نسبت به سایر داروها یا راهکارهای غیرمخدر جواب نمی دهند ، استفاده می شود. پزشکان اما می گویند: “داده های اخیر حاکی از آن است که کنترل درد از تزریق کورتیکواستروئید محدود به کوتاه مدت است.” این تزریقات در واقع ممکن است منجر به آسیب بیشتر مفصل شود. این بدان معناست که اگرچه شما ممکن است در کوتاه مدت درد را کاهش دهید ، اما در دراز مدت مفصل را بدتر می کنید ، که می تواند کنترل علائم را با گذشت زمان سخت تر کند. در سوی دیگر محصولات گیاهی که خاصیت ضد درد همراه با خاصیت تقویتی و ترمیمی دارند، می توانند برای بهبود علائم استئوآرتریت مفید باشند.

 

3.عمل های جراحی: این روش برای افرادی است که از درد بسیار شدید زانو رنج می برند و التهاب مفاصل آن ها به شدیدترین حالت خود رسیده. در این حالت با انجام عمل جراحی یک مفصل مصنوعی را جایگزین مفصل آسیب دیده می کنند. محققین این نوع راه درمان را، موفق برای افرادی که در وخیم ترین حالت به سر می برند، توصیف کرده اند اما باز هم از هر 5 عمل جراحی، 1 مورد با درد و نارضایتی همراه است. ممکن است جایگزینی کامل مفصل مصنوعی برای فرد، حدود 15 سال زمان ببرد. از سوی دیگر این روش بسیار پر هزینه است پس افراد باید به بررسی مناسب ترین راه ممکن برای درمان استئوآرتریت خود بپردازند.

 

مهمترین نکته برای مقابله با آرتروز پیشگری است. شما اگر تمرینات ورزشی سبک و مداوم داشته باشید، رژیم غذایی سالم و به دور از التهاب داشته باشید و از آسیب فیزیکی مفاصل جلوگیری کنید، قطعا می توانید برای مدتهای طولانی، از سلامت مفاصلتان احساس رضایت کنید.

No Comments

Post A Comment